100% groene stroom

100% groene stroom

Gewaarborgd door het Europees
traceerbaarheidssysteem

Wat is groene stroom?

Honderd procent groene stroom is hernieuwbaar, en dus onuitputtelijk. We gebruiken de stroom vandaag en kunnen dat ook morgen nog doen, in tegenstelling tot aardolie of steenkool, die onvermijdelijk uitgeput raken. Groene stroom wordt geproduceerd uit duurzame energiebronnen, zoals waterkracht, zonne-energie, geothermische energie en biomassa. Dat zijn allemaal natuurlijke en onuitputtelijke bronnen. Voor de werking van het elektriciteitsnet maken groene en gewone elektriciteit geen enkel verschil, maar hun impact op het milieu is wel anders.

 

 

 

 

Waarom voor
groene energie kiezen?

Dankzij onze groene stroom dragen Lampiris-klanten bij tot een aanzienlijke vermindering van de CO2-uitstoot. Zo hebben we samen een positieve impact op het milieu. Door voor groene energie te kiezen kun je je ecologische voetafdruk verkleinen.

Gegarandeerd
100% groene stroom

Je mag op ons vertrouwen dat we in alle transparantie voldoen aan de vereisten voor groene energie. Wanneer groene stroom het distributienet ingaat, is hij niet langer te onderscheiden van elektriciteit geproduceerd via andere methoden. Daarom werd een Europees traceerbaarheidssysteem ingevoerd, dat wordt gecontroleerd door de regionale regulatoren. Dat zijn de garanties van oorsprong. Deze garanties verzekeren een strikte follow-up van de elektriciteit (van de producent tot bij je thuis) en garanderen het hernieuwbare karakter van elke geproduceerde MWh elektriciteit.

Concreet

  • Een producent van windenergie produceert 4000 MWh elektriciteit en injecteert die in het netwerk. Hij ontvangt hiervoor 4000 garanties van oorsprong, die de groene oorsprong van de stroom zwart-op-wit garanderen. Wanneer de elektriciteit via het net wordt verspreid, kan de oorsprong ervan niet meer worden achterhaald, maar je leverancier van groene energie heeft van de regulator een bewijs ontvangen dat die 4000 groene MWh’s wel degelijk groen zijn geproduceerd en ter beschikking gesteld van de consument.
  • Lampiris koopt de 4000 garanties van oorsprong, als bewijs van de levering van groene stroom aan zijn klanten, die uitsluitend voor hen is bestemd.
  • Lampiris staat voor 100% groene stroom en koopt dus evenveel garanties van oorsprong als het aantal MWh dat het aan zijn klanten verkoopt.

Wanneer de elektriciteit via het net wordt verspreid, kan de oorsprong ervan niet meer worden achterhaald, maar je leverancier van groene energie heeft van de regulator een bewijs ontvangen dat die 4000 groene MWh's wel degelijk groen zijn geproduceerd en ter beschikking gesteld van de consument.

Het systeem is ingewikkeld, maar biedt wel het voordeel dat alle elektriciteit die als groen is erkend, ook gegarandeerd overeenkomt met een werkelijke productie van groene stroom.

Fuel mix
Lampiris België

Fuel Mix Lampiris België – Goedgekeurd op basis van de gegevens van de regionale regulatoren Brugel, Cwape en VREG.

Waarom voor Lampiris kiezen?

Kijk naar de verschillende producten

Lampiris vandaag

Veel meer dan een leverancier van 100% groene elektriciteit en aardgas! Ons doel: zorgen dat iedereen slimmer verbruikt, minder betaalt en beter leeft. Door klant te worden van Lampiris profiteer je continu van exclusieve kortingen op al onze producten en diensten. Samen gaan we de ecologische uitdaging aan!

Meer weten

  • De 100% groene elektriciteit van Lampiris in België
  • Vijfsterrenservice op maat
  • Producten en diensten voor een beter energiebeheer
  • Je trouw beloond
  • Je steunt de Belgische economie