Hoe lees ik mijn factuur?

Hoe lees ik mijn factuur?

Hoe lees ik mijn voorschotfactuur?

Je voorschotfactuur is een vast maandelijks, tweemaandelijks of driemaandelijks bedrag dat bedoeld is om je reële verbruikskosten te dekken. Dit bedrag wordt berekend op basis van je geschatte jaarverbruik.

Wanneer je klant wordt bij Lampiris, bezorgt je netbeheerder ons je verbruiksgegevens, zodat we het voorschotbedrag kunnen bepalen. Het door je netbeheerder berekende verbruik is gebaseerd op het verbruik op jouw leveringspunt de voorbije drie jaar. Je kunt je verbruiksgegevens echter ook zelf doorgeven wanneer je je inschrijft.

Wil je je verbruiksgegevens wijzigen? Open dan MyLampiris of neem contact met ons op via e-mail

Als je recht hebt op een korting en die ook geactiveerd is, dan wordt ze vermeld in het kader ‘Te betalen bedrag’ op de eerste pagina van je voorschotfactuur.

 

Hoe lees ik mijn jaarlijkse afrekening?

Nadat je meterstand is opgenomen, ontvang je je jaarlijkse afrekening. Hierop vind je je werkelijke verbruik. Alles wat we je al hebben aangerekend via de voorschotfacturen, trekken we van je totale verbruik af.

Wij berekenen je jaarlijkse afrekening op basis van je voorschotfacturen, ongeacht of je die al betaald hebt. De afrekening biedt je dus geen overzicht van je betalingen. Meer info over je betalingen vind je op MyLampiris. Natuurlijk kun je ook contact opnemen met onze klantendienst. Als je voorschotfacturen nog niet betaald zijn, vragen we je om dat zo snel mogelijk te doen om eventuele aanmaningskosten te vermijden.

Als je wilt controleren of je werkelijke verbruik correct is, hoef je enkel de meterstanden op je afrekening te bekijken. Komen ze overeen met de gegevens die je hebt doorgegeven aan je netbeheerder bij de tussentijdse meteropname? Dan is alles in orde. Neem anders contact met ons op via e-mail en wij zullen een correctie van je meterstanden aanvragen.

Heb je recht op een korting, dan vind je die op pagina 3 van je jaarlijkse afrekening, bij ‘Je kortingen’.

Woon je in Vlaanderen en omvat de leveringsperiode op je afrekening ook de maand april? Dan vind je je gratis aantal kWh eveneens op pagina 3, bij ‘Je kortingen’.

Categorie : Mijn voorschotfactuur

Was het antwoord nuttig voor jou?

Leg uit waarom het niet nuttig was

Plain text

  • Geen HTML toegestaan.
  • E-mail- en internetadressen worden automatisch aanklikbaar.
  • Regels en alinea's worden automatisch gesplitst.