Aardgas

Aardgas

Een ecologische en voordelige energiebron.

Wat is
aardgas?

Aardgas is een natuurlijke brandstof, die zich onder de aardkorst bevindt. Het bestaat voornamelijk uit methaan en lichte koolwaterstoffen, zoals ethaan, propaan en butaan. Aardgas is niet giftig of zelfontvlambaar. Als je aardgas gebruikt, speel je dus op veilig.

 

 

Aardgas, de schoonste fossiele energie

Aardgas is weliswaar een fossiele brandstof, maar in tegenstelling tot aardolie of steenkool is het een ‘schone’ energiebron. Tijdens de verbranding produceert aardgas bijvoorbeeld 25% minder CO2 dan stookolie. Het produceert praktisch geen stikstofoxiden, en van plaatselijke vervuiling door zwaveloxiden of roet is nauwelijks sprakeest. 

De huidige condensatieketels op aardgas zijn bovendien de meest performante apparaten op de markt. Hun rendement ligt 15% hoger dan het gemiddelde van de verwarmingsketels op de markt. En wie performant zegt, zegt minder verbruikte grondstof. Dat is goed voor de natuur én voor je portemonnee!

Verwarming met aardgas staat je toe je energieverbruik gemakkelijk en nauwkeurig op te volgen dankzij een meter, in tegenstelling tot andere verwarmingsmethodes.

Voordelig verwarmen

Onze inkopers houden continu de marktprijzen in de gaten en onderhandelen met hun leveranciers om je altijd de beste prijzen te kunnen aanbieden. Bovendien kunnen we dankzij de lichte structuur van ons bedrijf de beheerskosten zo laag mogelijk houden, en tegelijk snel beslissingen nemen. Dat is altijd in jouw voordeel !

Nog een pluspunt voor je portemonnee: verwarmingsketels op gas hebben maar om de 2 à 3 jaar onderhoud nodig, terwijl je een stookolieketel elk jaar moet laten nakijken.

Waarom voor Lampiris kiezen ?

Kijk naar de verschillende producten

Lampiris vandaag

Veel meer dan een leverancier van 100% groene elektriciteit en aardgas!

Ons doel: zorgen dat iedereen slimmer verbruikt, minder betaalt en beter leeft. Door klant te worden van Lampiris profiteer je continu van exclusieve kortingen op al onze producten en diensten.

Samen gaan we de ecologische uitdaging aan!

Lampiris vandaag

  • De 100% groene elektriciteit van Lampiris in België
  • Vijfsterrenservice op maat
  • Producten en diensten voor een beter energiebeheer
  • Je trouw beloond
  • Je steunt de Belgische economie