Wat zijn de premies voor de isolatie van je zoldervloer in Vlaanderen?

Premies voor de isolatie van je zoldervloer in het Vlaams Gewest

Met een geïsoleerde zoldervloer kun je je energieverbruik verminderen met een beperkt budget. Zeker wanneer je een premie krijgt van het gewest!

In Vlaanderen bedraagt de premie voor zoldervloerisolatie:

Het bedrag van de premie voor de isolatie van een zoldervloer bedraagt € 6/m² op voorwaarde dat de werken worden uitgevoerd door een erkend aannemer. Als je de werken zelf wil doen, krijg je maar een premie van € 3/m².

De toekenningsvoorwaarden zijn:

  • enkel geldig voor gebouwen aangesloten op het distributienet van Infrax/Eandis vóór 01/01/2006 of met een stedenbouwkundige vergunning van vóór dezelfde datum;
  • de R-waarde moet minstens 4,5 m²K/W bedragen (opgelet, een oude laag isolatiemateriaal telt niet mee);
  • de isolatie van een zoldervloer wordt enkel als dakisolatie beschouwd als het gaat om een niet verwarmde zolder. De zolderverdieping mag dus niet ingericht zijn.

Deze premie wordt eveneens verhoogd met 50% voor beschermde klanten (= mensen met een sociaal tarief voor gas en elektriciteit).

Andere voordelen

Belastingvermindering: afgeschaft sinds 1 januari 2017

In 2016 kon je nog een belastingvermindering krijgen voor dakisolatie. Dit voordeel werd afgeschaft in het begin van 2017. Er bestaat echter een overgangsmaatregel waardoor je toch nog van deze vermindering kan genieten:

  • je hebt de offerte ondertekend voor 31 december 2016
  • je hebt het voorschot betaald voor 31 december 2016
  • je betaalt de eindfactuur voor 31 december 2017

Indien je voldoet aan bovenstaande voorwaarden voldoet, heb je in 2017 recht op de belastingvermindering van 30% van het bedrag van de isolatiewerken incl. btw (geplafonneerd tot € 3.070).

Gemeentelijke premies

Bepaalde provincies en gemeenten voorzien bijkomende energiepremies die deze investering erg interessant maken. Meer informatie vind je op de website van je gemeente. Aarzel niet om rechtstreeks contact op te nemen met de gemeente of bezoek de website Premiezoeker.

Klaar om te isoleren?

Offerte aanvragen

Meer over isoleren met Lampiris