Alles weten over de premies voor spouwmuurisolatie in Wallonië

Premies voor spouwmuurisolatie in Wallonië

De isolatie van spouwmuren kan snel worden uitgevoerd, is erg rendabel en wordt gesubsidieerd door het Waals Gewest. Dit is een van de minst dure isolatiemethodes. In combinatie met de premie wordt dit nog goedkoper!

Wat is het bedrag van de premies?

Het bedrag van de premie voor het inblazen van het isolatiemateriaal in de spouw varieert van € 6/m² tot € 18/m² op voorwaarde dat de thermische R-waarde gelijk is aan of groter is dan 1,5 m² K/W.

De basispremie voor de isolatie van spouwmuren bedraagt € 6/m², maar zoals hierboven vermeld kan deze oplopen tot €18/m². Dit hangt namelijk af van je inkomen. Als je jaarlijks gezinsinkomen hoger is dan € 93.000, zit je boven het toegestane plafond en kun je jammer genoeg geen aanspraak maken op deze energiepremie. Wil je graag het exacte bedrag kennen waarop je recht hebt? Dan vermenigvuldig je de basispremie van € 6/m² met de verhoging van de premies die we hier uitleggen.

Wat zijn de voorwaarden van deze premie?

Nog niet helemaal zeker? De toekenning van een subsidie door het gewest wordt gereglementeerd door bepaalde elementen, zoals je leeftijd of het feit dat de woning wel degelijk in Wallonië ligt (Hier worden trouwens alle toekenningscriteria voor een energiepremie in Wallonië uitgelegd). Voor bepaalde isolatiewerken gelden echter bijkomende voorwaarden.

Zowel voor de isolatie van spouwmuren als voor de isolatie van muren langs de buitenzijde bestaan er bijkomende toekenningsregels:

  • de premie geldt enkel voor de eerste 100 m²;
  • het totale bedrag van de toegekende premie mag niet hoger zijn dan 70% van het factuurbedrag, incl. btw;
  • de R-waarde moet gelijk zijn aan of hoger zijn dan 1,5 m² K/W;
  • het geheel van de werken moet door een aannemer worden uitgevoerd (Dit is immers een specifieke techniek. Er wordt geen premie toegekend als je de werken zelf probeert uit te voeren);
  • de werken mogen enkel betrekking hebben op de thermische isolatie van de muren die in contact staan met de buitenlucht.

Opmerking: om efficiënt te werken, raden we aan de werken enkel uit te voeren indien de spouw minstens 5 cm is.

Klaar om te isoleren?

Offerte aanvragen

Meer over isoleren met Lampiris