Intensieve groendaken

Intensieve groendaken

Wil je je dak omtoveren tot een kleine tuin?

Ontdek hoe een groendak is opgebouwd


Eenvoudige intensieve groendaken of ‘lichte’ tuindaken

Deze groendaken zijn enkel geschikt zijn voor nieuwbouw. Ze worden beplant met grasachtigen, kleine struiken en planten. Bomen of grote struiken met diepe wortels zijn uitgesloten. Eenvoudige intensieve groendaken zijn toegankelijk voor de bewoners. Zo kunnen er paden en terrassen op aangelegd worden. Ook waterpartijen zijn mogelijk. Het onderhoud van een eenvoudig intensief groendak is te vergelijken met dat van een gewone tuin.


Sterk ontwikkelde groendaken of tuindaken

Het grote verschil met een eenvoudig intensief groendak? De grotere dikte van het substraat, die de beplanting met bomen of struiken mogelijk maakt. Het spreekt voor zich dat niet alleen het dak, maar ook de structuur van het gebouw hierop moet voorzien zijn.

Woon je in een stad of gemeente met weinig groen? Het is mooi en milieuvriendelijk.Krijg een offerte op maatEen groendak en waterbeheer: wat is het verband?

Wist je dat groendaken een belangrijke rol spelen in het waterbeheer? Een groendak is immers meer dan decoratie alleen. Het absorbeert ook grote hoeveelheden water en heeft een zuiverende werking.

Een woordje uitleg

Klaar om te isoleren?

Offerte aanvragen

Meer over isoleren met Lampiris