Je zoldervloer isoleren

De vloer van je zolder isoleren?

30% van het warmteverlies in je woning is te wijten aan een slecht geïsoleerde dakbedekking. Dat weet je. Maar wat als je de vloer van je zolder zou isoleren, zodat je je zolder niet hoeft te verwarmen? We leggen het hieronder uit!

Om de vloer van je zolder te isoleren, bestaan er verschillende mogelijkheden.

Je zolder is niet ingericht en de toegang is vrij beperkt

Als je zolder niet is ingericht, heb je er meer belang bij om je vloer te laten isoleren dan de isolatie van je dakbedekking onder handen te nemen.

Vroeger werden de rollen isolatiemateriaal onder de dakspanten geplaatst. Vandaag bestaat er een modernere manier om de vloer van de zolder te isoleren, op een snelle en vooral rendabele manier!

Technisch gezien, wordt er een gelijkvormige laag van 22 cm vlokken cellulose of glaswol op de grond gespoten. In principe is dit maar enkele uren werk.

Je zolder is perfect toegankelijk en je wil hem graag gebruiken als opslagplaats

Gebruik je je zolder om je koffers te stapelen of om oud speelgoed van de kinderen te stockeren? In dat geval brengt ons team een stevige laag polyurethaan als isolatiemateriaal aan. Dit isolatiemateriaal kan gemakkelijk zonder afdekking worden aangebracht. Toch raden wij ten zeerste aan om een plankenvloer te leggen. Zeker als je zolderkamer voorzien is van meubels.

Dit type isolatiemateriaal kan eveneens bedekt worden met bekleding van het type OSB.

Het eindresultaat: de totale oppervlakte van de ruimte die je moet verwarmen, is verkleind. Op die manier verbruik je aanzienlijk minder energie.

De voordelen van een geïsoleerde zoldervloer

 •  

  Fiscaal voordeel

  Bij de isolatie van je zoldervloer kun je, net zoals bij de isolatie van je dak, een belastingvermindering van 30% genieten op het totaalbedrag van je factuur. Dankzij deze premies kun je de vloer van je zolder laten isoleren zonder al teveel kosten.

 •  

  Thermisch comfort

  Tijdens de zomer zullen je nachten veel frisser zijn. Tijdens de winter daarentegen zal je woning haar warmte beter behouden.

 •  

  Akoestisch comfort

  Dankzij de isolatie van je plat dak verhinder je niet alleen dat de koude binnenkomt, maar sluit je je woning ook af van omgevingslawaai. Als je bijvoorbeeld vlakbij een luchthaven woont, raden wij glaswol aan om het lawaai zoveel mogelijk te temperen.

 •  

  Vermindering van de energiefactuur

  De isolatie van je zoldervloer vermindert de totale hoeveelheid ruimte die je moet verwarmen. Hierdoor zakt je energieverbruik tot maar liefst 30%.

 •  

  Goed voor het milieu

  Niet onbelangrijk: minder energieverbruik is ook beter voor het milieu.

Klaar om te isoleren?

Offerte aanvragen

Meer over isoleren met Lampiris