Je verwarmingsketel vervangen

Installatie van een verwarmingsketel

Bespaar tot 35% energieVraag een gratis offerte

Je verwarmingsketel vervangen?

Drie signalen die erop wijzen dat het hoog tijd is

Je verwarmingsketel is ouder dan 15 jaar

Net zoals elk toestel heeft ook een verwarmingsketel een beperkte levensduur. Aan de tand des tijds valt niet te ontsnappen.

Dit kun je na verloop van tijd verwachten: herhaaldelijke defecten, frequent overgaan in de veiligheidsstand en verminderd temperatuurcomfort (je ketel verwarmt niet langer gelijkmatig, je douche geeft afwisselend warm en koud water ...).

Bij een ketel van meer dan 15 jaar oud is het interessant om je de volgende vraag te stellen: "Zou ik die ongemakken kunnen vermijden door mijn verwarmingsketel te vervangen?"

Je hebt al verschillende onderdelen van je verwarmingsketel vervangen

Hoe graag je er ook mee rijdt, soms moet je een auto gewoon wegdoen omdat hij te duur wordt.

Met je verwarmingsketel is dat net zo. Sommige onderdelen zijn zo duur dat het vervangen van je installatie een goede investering is, zowel voor je portemonnee als voor je comfort.

Je energieverbruik stijgt zonder duidelijke reden

Er kunnen meerdere oorzaken zijn, maar bij eenzelfde binnentemperatuur en gezinssamenstelling is de kans groot dat de oorzaak bij je verwarmingsketel ligt.

De ouderdom van je installatie of een afnemend rendement kunnen aan de basis liggen van die extra kWh's. Was het vastgestelde rendement bij het laatste onderhoud minder dan 90%? Dan is het tijd om in te grijpen! Ter vergelijking: de nieuwe verwarmingsketels halen een rendement tot 109%.Komt een van die situaties je bekend voor?

Vraag een gratis offerte