Solar Tarief

Ontdek het beste tarief voor je zonnepanelen

Bereken je tarief

Met Lampiris haal je nog
meer voordeel uit je zonnepanelen

 • Voordeeltarief

  Je betaalt een voordeeltarief per kWh voor de elektriciteit die je afneemt van het net wanneer je productie lager ligt dan je verbruik.

 • Bijstand

  Heb je productieverlies door een technisch probleem? Ons team biedt ondersteuning, met all-indekking tot € 600, zelfs voor je omvormer.

 • Speciale telefoonlijn

  Heb je vragen over je installatie of over de wetgeving rond zonnepanelen? Onze experts staan voor je klaar.

Het ideale tarief voor zonnepanelen

Profiteer nu van ons speciaal tarief voor eigenaars van zonnepanelen!

 • Een vaste prijs gedurende één jaar (Vlaanderen en Wallonië) of drie jaar (Brussel), zowel overdag als ‘s nachts.
 • Een betere prijs voor je groenestroomcertificaten (enkel voor Wallonië en Brussel).
 • 100% groene stroom.
 • Betalings- en facturatiewijze naar keuze.

Info en voorwaarden

Veelgestelde vragen over het Solar-tarief

Heb je andere vragen? Neem dan contact met ons op via 0800 17 480 of stuur een e-mail naar [email protected]

 • Hoe wordt mijn tarief per kWh berekend?

  Met het Solar-tarief betaal je een voordelig vast tarief voor je restverbruik, d.w.z. voor de elektriciteit die je niet produceert en dus van het net haalt.

  Door te kiezen voor een elektriciteitscontract met vaste prijs slaap je op beide oren bij een stijging van de marktprijzen. Als je een contract afsluit voor een vaste prijs, ben je zeker dat je gedurende de hele looptijd van je contract dezelfde prijs betaalt. In mei 2019 bedraagt de energieprijs voor het Solar-tarief (incl. btw) bijvoorbeeld € 0,071/kWh*.

  Met een enkelvoudige meter betaal je zowel overdag als ‘s nachts hetzelfde voordelige tarief. Met een tweevoudige meter krijg je een gunstig tarief voor de elektriciteit die je ‘s avonds van het net haalt.

  *Deze prijs stemt overeen met het energiegedeelte op je factuur en wordt maandelijks aangepast. Je vindt de prijs per kWh op onze tariefkaart.

 • Mijn groenestroomcertificaten verkopen aan Lampiris

  Als Lampiris-klant kun je makkelijk je groenestroomcertificaten aan Lampiris verkopen (enkel voor Wallonië en Brussel) via je klantenzone (tabblad ‘Mijn GSC’s’). Je vult gewoon het formulier in en krijgt het geld binnen de zeven dagen op je rekening. Met het Solar-tarief van Lampiris krijg je bovendien € 0,50 extra per groenestroomcertificaat. Als Lampiris dus normaal € 65,5 betaalt per GSC, dan krijg je als Solar-klant € 66 voor je GSC. Klik hier voor meer info over de huidige prijzen die Lampiris betaalt voor groenestroomcertificaten.

 • Welke vragen kan ik stellen op de hotline?

  Via de speciale telefoonlijn kun je vragen stellen over de huidige wetgeving of over je installatie. Hier zijn enkele voorbeelden van vragen die onze experts graag beantwoorden:

  • Ik heb in 2015 zonnepanelen geïnstalleerd. Ik heb gehoord dat de Waalse minister de eigenaars wil vrijstellen van het prosumententarief. Klopt dat? Val ik onder de voorwaarden? Wat moet ik doen om hier recht op te hebben?
  • k heb gehoord dat het compensatieprincipe binnenkort afgeschaft wordt in Brussel. Wat is de impact op mijn energiefactuur en het rendement van mijn installatie?
  • Ik wil mijn zonnepanelen koppelen aan een laadpaal voor elektrische voertuigen. Is dat een goed idee?
  • Ik heb zonnepanelen, maar toch vind ik dat mijn restverbruik (de elektriciteit die ik van het net haal) te hoog blijft. Hoe kan ik dit voorkomen?
 • Kan ik een Solar-contract afsluiten voor elektriciteit en gas?

  Het Solar-tarief is in de eerste plaats gericht op elektriciteit. Voor gas krijg je de voorwaarden van ons TOP-product. Je kunt dus elektriciteit (Solar) en gas (TOP) combineren bij je inschrijving.

Nog geen zonnepanelen?

Ontdek ons aanbod

 

Onze zonnepanelen en omvormers

Ontdek onze producten